Bingo bonus

En av de största fördelarna med att spela på bingo på nätet är alla olika bingo bonusar du kan få. I en vanlig bingohall måste du betala lika mycket för varje bricka, men på nätet finns det massor med bonusar att hämta. Det är inte heller ovanligt att du får mängdrabatt. Du kan till exempel få fyra brickor, men behöva bara betala för tre. Förutom detta finns det en hel mängd olika bonusar och andra erbjudanden. Fortsätt läsa för att se vilket enormt utbud som finns för dig som spelar på bingo online.

Olika sorters bingo bonusar

Bingo bonusar finns i alla möjliga olika utformningar och det är egentligen bara fantasin hos sajtägarna som sätter stopp för vilka bonusar du kan ta del av. Här följer några exempel på vilka olika sorters bingo bonusar du kan hitta.

Registreringsbonus

Den första bonusen du kan få när du registrerar dig på en bingosajt är en registreringsbonus. För att få den här bonusen behöver du inte sätta in några pengar, utan det räcker med en fullständig registrering. Visserligen kanske du kommer att få e-mail eller sms av sajten efteråt, men förutom det förbinder du dig inte till någonting. Eftersom bingosajten inte kräver någon insättning av dig är denna gratisbonus oftast relativt liten, runt hundralappen.

Välkomstbonus

När du väl sätter in pengar på ditt nyöppnade bingokonto kan du också ta del av en eller flera välkomstbonusar. Den här sortens bingo bonus består av en procentsats av din insats. Det kan till exempel handla om en 100 % bonus upp till 1 500 kronor, vilket betyder att om du sätter in 1 500 kronor får du 1 500 kronor extra att spela för, som en gåva från casinot. Du kan naturligtvis välja att sätta in en mindre summa pengar, men då blir också bonusen mindre. Om du istället sätter in mer pengar blir bonusen dock inte större, eftersom bonusen är ”upp till” 1 500 kronor.

Insättningsbonus

Om du väljer att fortsätta spela bingo kan du också få en och annan insättningsbonus. Den här bonusen fungerar precis som välkomstbonusen, det vill säga att du får en procentsats av din insats, med den enda skillnaden att den gäller på andra insättningar än den första. Det behöver inte alltid vara 100 %, utan kan också vara 50 % eller en annan procentsats.

Lojalitetsbonus

Den som fortsätter spela på en och samma bingosajt kan ibland ta del av en lojalitetsbonus. Lojalitetsbonusar är uppbyggda på lojalitet, med andra ord, ju mer du spelar desto bättre bonus får du. Det kan handla om insättningsbonusar eller gratis brickor, men den grundläggande aspekten är att för att få en bra bonus måste du sätta in och spela för mycket pengar.

Värva-en-vän-bonus

Det finns också en annan bonus som inte alls bygger på hur mycket du sätter in eller spelar för och den kallas värva-en-vän-bonus. Precis som namnet antyder gäller det här att värva en vän till bingosajten. Det som krävs är oftast att din vän gör en insättning på en viss summa, så får antingen bara du eller du och vännen var sin bonus. Naturligtvis handlar det om nya kunder och inte befintliga spelare och det finns vanligen en gräns för hur många vänner du kan bjuda in.

Att tänka på när du hämtar en bingo bonus

Det låter lätt som guld och gröna skogar när man läser om bingo bonusar, men det finns en del fallgropar som det gäller att se till att du inte faller i. Bingosajterna ställer ofta två olika sorters krav, nämligen insättnings- och omsättningskrav, och för att inte bli lurad är det en bra idé att ha koll på dessa två termer.

Insättningskrav

Insättningskravet anger hur mycket du behöver sätta in för att kunna få bonusen. Detta står ofta tydligt på sajten och är svårt att missa. Kolla om det är värt det för dig innan du bestämmer om du vill hämta bonusen eller inte.

Omsättningskrav

Omsättningskravet anger hur mycket du behöver omsätta, det vill säga spela för, innan du kan ta ut eventuella vinster från spel med bonusar. Detta krav syns oftast inte lika tydligt på sajten, utan du måste söka efter denna information för att hitta den. Det du inser är att det för det mesta inte är värt att spela för så mycket så att du kan ta ut vinsten, utan att det är smartare att bara fortsätta spela för vinsten. På detta sätt får du visserligen inte ut några pengar, men du kan njuta av extraspel gratis istället.