Bingo jackpot

Vi spelar på nätet för att det är roligt, underhållande och spännande, men ingen kan nog dölja att det är hoppet om att vinna som också ligger bakom att vi spelar. Hela målet med bingo är ju att få ”bingo” först och då se pengarna trilla in på kontot. Förutom vanliga vinster finns det också så kallade jackpottvinster, som är extra stora.

Vanliga bingo jackpottar

En vanlig bingo jackpot kan liknas vid en storvinst. Att det kallas för jackpott betyder bara att det är en extra stor vinst, men förutom det är det ingen skillnad. Det kan också kallas för prispott eller liknande.

Progressiva bingo jackpottar

Förutom vanliga bingo jackpottar finns det också progressiva bingo jackpottar. Dessa är desto större och desto mer lockande att vinna. En progressiv jackpott innebär att den växer hela tiden och du vet aldrig hur stor den blir när någon vinner den. Hur kan jackpotten då växa? Jo, den börjar på ett grundbelopp (som också oftast är ganska högt) och växer sedan varje gång någon köper en bingobricka i det aktuella spelet. En liten del av varje insats går till jackpotten och på detta sätt växer den. Till skillnad från vanliga vinster som någon vinner varje omgång i ett bingospel vinner du bara den progressiva jackpotten vid ett speciellt resultat. Detta innebär att många omgångar kan spelas utan att någon vinner jackpotten, varpå den fortsätter att växa sig större och större. Ju större jackpotten är, desto fler lockas att vinna den, vilket leder till att desto fler spelar på det aktuella bingospelet och jackpotten växer ännu mer. Det är verkligen en god cirkel! Detta sker ända tills någon har turen att vinna jackpotten, då den börjar om från grundplåten igen. Detta belopp är dock som sagt oftast också ganska högt, så det är värt att börja spela på bingospelet direkt igen.

Detta krävs för att vinna en bingo jackpot

Du kan antingen vinna en bingo jackpot på ett specifikt spel eller på en viss bingosajt. Om det är på ett specifikt spel gäller det till exempel att få fem vågräta rader inom 54 bollar, två rader inom 31 bollar, din sista rad inom 57 bollar eller liknande. Om det istället handlar om en jackpott på en bingosajt kanske alla bingospelen ingår och det gäller att få fullt hus inom 42 utrop eller liknande. I så fall har det ingen betydelse vilket spel du spelar på, utan alla spelen har lika stor chans att ge en jackpottvinst. Vissa bingosajter erbjuder mer än en bingo jackpot, i så fall i olika storlekar och med olika sannolikhet att vinna dem. Om den stora jackpotten ges till fullt hus inom 42 utrop kanske den mindre jackpotten ges till fullt hus inom 46 utrop eller liknande. Eftersom bingo är ett spel med motspelare kan du få större chans att vinna om du väljer att spela när det inte är så många andra som spelar, såsom tidigt på morgonen.

Så här hittar du spelen med bingo jackpottar

Till skillnad från casinospel, där det finns jackpottar i en hel massa olika spel, är det något svårare att hitta bingo jackpottar. Bingo är oftast ett spel med relativt små insatser och därmed också relativt små vinster. Det finns dock undantag. För att hitta spel med bingo jackpottar är det bästa att leta igenom de olika spelen som erbjuds på bingosajterna. Oftast finns ordet ”jackpott” med och det står tydligt om det handlar om en vanlig eller en progressiv jackpott. Dessutom ser du direkt vad som krävs för att vinna jackpotten. Eftersom bingo är ett spel som bygger på tur finns det ingenting du kan göra för att påverka resultatet av en spelomgång, men det kan vara bra att veta vad som krävs för att vinna, så att du kan hänga med i spelet och se om du närmar dig en jackpottvinst. Om du skulle vinna utan att du lagt märke till det behöver du inte oroa dig, då vinsten betalas ut automatiskt till ditt bingokonto. Om det handlar om en stor progressiv jackpott blir du dessutom ofta kontaktad på telefon av kundtjänsten. Lägg märke till att de spel som innehåller en stor bingo jackpot kanske också kostar lite mer per bricka att spela, men det kan det vara värt med tanke på vilka höga vinster du har chansen att kamma hem.