Bingo tips

Bingo är ett mycket enkelt spel som alla kan spela. Spelarna har var sin bricka med nummer och när numren ropas ut markerar spelarna dessa nummer på brickan. Den som får en rad, en full bricka eller liknande ropar ”bingo!” och har vunnit. Om du spelar bingo på nätet sker allt detta automatiskt och du kan luta dig bakåt och bara njuta av spänningen.

Bingo är ett turspel…

Det som lockar många med bingo är att det är ett spel som bygger helt och hållet på tur. Du har ingen chans alls att förutse vilka nummer som kommer att dras och du kan inte manipulera din bricka på något sätt. Numren dras med en slumpgenerator och du kan bara snällt markera de nummer som ropas ut. Trots detta finns det ändå vissa spel tips som det är värt att följa, så att du ska kunna få en så bra bingoupplevelse som möjligt.

…men ändå kan du följa vissa bingo tips!

Vi har många års erfarenhet av att spela bingo, framförallt på nätet, och vi delar gärna med oss av våra bästa bingo tips.

Bingo tips nummer 1: börja med att spela gratis bingo

Vårt första bingo tips är att börja med att spela gratis bingo. På en del sajter kan du spela gratis bara för skojs skull och andra sajter erbjuder till och med gratis bingo med riktiga vinster. När du spelar bingo gratis lär du känna spelet och ser om du tycker om det. Du ser vilken variant som passar just dig bäst, till exempel om det handlar om 75-bollars bingo eller 90-bollars bingo, speed bingo eller mönsterbingo. När du hittat ditt favorit-bingospel kan du börja med att satsa pengar. Satsa lågt till en början för att sedan kunna satsa högre när du blivit varm i kläderna.
Det är dock alltid viktigt att tänka på att sätta upp en budget. Bingo är inget spel som vi associerar med spelmissbruk, men i stundens hetta kan det vara lätt att spela för mer än man egentligen har råd med. Se över din ekonomi och räkna ut hur mycket du har råd att spela för per dag, per vecka eller per månad och sedan det viktigaste av allt – håll dig till detta! Vissa sajter hjälper dig genom att du kan ställa in begräsningar.

Bingo tips nummer 2: dra nytta av alla bingo bonusar

Ett bra sätt att dryga ut dina pengar när du spelar bingo är att dra nytta av alla de olika bingo bonusar som erbjuds på nätet. I en vanlig bingohall måste du betala för varje bricka, men på online bingo finns det många sätt att dryga ut kassan, så att du kan spela mer utan att behöva betala mer. Innan du börjar spela finns det vissa sajter som ger dig gratisbonusar i form av exempelvis 100 kronor gratis när du registrerar dig. Därefter finns det mer eller mindre generösa välkomstbonusar att hämta, till exempel 100 % upp till 1 500 kronor. Fortsätt med insättningsbonusar, lojalitetsbonusar med mera och du kommer att kunna njuta av mycket roligt bingospel för lite pengar.