Gratis bingo

Det är riktigt roligt att spela bingo, oavsett om man gör det i en bingohall, på Bingolotto eller på nätet. Den stora fördelen med att spela online är dock att det går att spela gratis bingo. När du spelar Bingolotto måste du naturligtvis betala för lotten och när du spelar i bingohall behöver du också betala för de brickor du spelar på. När du spelar på nätet är det också vanligast att du betalar, men det finns flera sätt som du kan spela gratis bingo på också.

Gratis bingo utan riktiga vinster

För det första finns det många spelsajter som erbjuder sina spelare att spela helt gratis. Precis som du kan spela casinospel gratis med låtsaskrediter kan du också spela bingo gratis. Detta är ett bra sätt för dig att lära dig spelet och se om du tycker om det eller om du föredrar någon annan bingovariant. Den enda nackdelen med att spela gratis på detta sätt är att du inte heller kan vinna riktiga pengar. Du får upp en skärm på datorn där det står att du har vunnit, men ditt konto fylls inte på. På grund av detta är det många som bara spelar på detta sätt i början, för att lära sig bingo, och sedan går över till att spela bingo för riktiga pengar istället.

Gratis bingo med riktiga vinster

Det finns dock några sätt att spela gratis bingo med chansen att vinna riktiga priser. En del bingosajter erbjuder gratis bingo i sina bingohallar. Eftersom du inte betalar något för att vara med så är vinsten inte heller så hög. Det handlar kanske om en fast vinstsumma på 250 kronor per omgång eller något liknande. Den här sortens gratis bingo erbjuds oftast inte hela tiden, utan bara kanske någon eller några gånger per dygn. Det är ett perfekt sätt att spela gratis bingo, men samtidigt ha chansen att kunna vinna riktiga pengar. Om du gillar att spela mycket bingo är detta dock inget alternativ som du kan använda hela tiden, men så fort ett gratisspel erbjuds kan du vara med.

Gratis bingo med hjälp av specialerbjudanden

Ytterligare ett sätt att kunna spela gratis bingo är att dra nytta av något av de specialerbjudanden som erbjuds med jämna mellanrum. Det handlar framförallt om mängdrabatter och bonusar.

Mängdrabatter

Det är inte ovanligt att bingosajter erbjuder gratis bingo brickor när du redan köper några. Du kan till exempel betala för tre brickor, men få fyra att spela för. Detta gör att du ökar dina vinstchanser rejält utan att behöva betala mer.

Bonusar

Den andra sortens specialerbjudanden är bonusar av alla dess slag. För det första kan du få en registreringsbonus när du registrerar dig på en bingosajt och i så fall handlar det om en gratisbonus, som du får helt utan krav på insättning. Du kan till exempel få 100 kronor att spela för direkt, med chansen att vinna riktiga vinster. Därefter är det vanligt att sajterna erbjuder insättningsbonusar, vilka består av en viss procentsats av dina insättningar. Detta betyder att du får mer pengar att spela för än du satt in, det vill säga gratis bingo spel. Förutom registrerings- och insättningsbonusar (inklusive välkomstbonusar) finns det även lojalitetsbonusar, värva-en-vän-bonusar med mera som också ger dig mer pengar att spela för.

Gratis bingo chattspel

När du spelar bingo på nätet finns det ofta möjlighet att också spela så kallade chattspel, det vill säga sidospel som spelas i chatten. Det kan handla om att gissa vilka nummer som ska dras, komma på kombinationer av de nummer som dragits och liknande. I vanliga fall kostar de här chattspelen några kronor extra att delta i, eftersom du också kan vinna på dem, men om du letar noga kan du ibland hitta gratis bingo chattspel.

Spela gratis bingo och riktig bingo

Det är naturligtvis roligt att spela gratis bingo och just det faktum att det är gratis är riktigt bra. Vana bingospelare hävdar dock att gratis bingo aldrig kan komma upp i den spänning som riktig bingo gör. Detta är lätt att förstå, eftersom spänningen stiger när du sätter dina egna pengar på spel och hoppas på att få ännu mer tillbaka. En stor fördel med att spela bingo är att insatserna är relativt låga, men att du ändå har chansen att vinna en hel del.