Svensk bingo

Förr förknippades bingo i Sverige med en rökig bingohall full med pensionärer som inte hade något bättre för sig, men den bilden ändrades snabbt i och med Bingolottos intåg i hushållen. Bingolotto tog Sverige med storm och plötsligt var bingo inte bara för gamlingar, utan unga människor kunde också vara med och spela. Idag, med internets utveckling, är det ännu fler svenskar som är intresserade av bingo, eftersom de kan spela det på bara några klick på datormusen eller till och med fingertryckningar på mobilen. De rökiga bingohallarna är sedan länge förbi (trots att det finns några stycken kvar) och istället kan du spela när och var du vill.

Svenska bingosorter

Det finns flera olika sorters bingo, såsom 30-bollars bingo, 80-bollars bingo och 90-bollars bingo, men den vanligaste sorten svensk bingo är 75-bollars bingo. Den här sorten kommer från USA och innehåller brickor på 5 x 5 rutor. Den mittersta rutan är oftast en gratisruta, som redan är markerad från början. Vanligtvis köper man tre brickor tillsammans, där de står över varandra i en kolumn. Högst upp hittar man bokstäverna b, i, n, g och o, vilket gör det enklare att hitta siffrorna när man ska markera dem. I en vanlig bingohall måste man vara relativt snabb för att hinna markera ett nummer innan nästa ropas upp, men på nätet görs allt detta automatiskt. Detta gör att det ofta är mer avslappnande att spela bingo online än i en vanlig bingohall. För att vinna i svensk 75-bollars bingo behövs en vågrät rad, en lodrät rad, en rad på diagonalen eller en full bricka. När du spelar på nätet finns det också specialvarianter, där du kanske vinner om du lyckas skapa ett mönster av ett hjärta eller liknande. I så fall står detta tydligt i instruktionerna för spelet. Det bästa med nätbingo är dock att du inte behöver hålla koll på allt detta så noggrant, eftersom vinsterna betalas ut till dig automatiskt. Du kan till och med gå iväg och sätta på en kopp kaffe under spelets gång och inte vara orolig för att missa någonting.

Spela svensk bingo

Trots att det finns mängder med utländska aktörer på marknaden rekommenderar vi alltid våra spelare att spela på svenska bingosajter. Svenska bingosajter har all information på svenska, inklusive det finstilta, så att du vet precis vad som gäller. Detta är speciellt viktigt vad gäller pengatransaktioner, bonusar och liknande. När du spelar bingo sätter du dina pengar på spel och du vill naturligtvis inte bli lurad och förlora pengar i onödan. Genom att förstå alla regler och villkor in i minsta detalj ser du precis vilka avgifter som tas ut, hur du kan ta ut dina pengar och liknande. Vad gäller bonusar är det extra viktigt att förstå alla krav, speciellt om du har turen att vinna stora summor medan du spelar med dina bonuspengar.
En annan stor fördel med att spela svensk bingo är att betalningsalternativen är anpassade till svenska banker. Du kan använda dig av de betalningsmedel som är enkla och snabba för svenska bankkonton. Ett extra plus är att du kan spela i svenska kronor. Bara genom att spela i din egen valuta vet du exakt hur mycket pengar du gör av med. Vid spel på internet är det lätt att spela för mer än vad man egentligen har råd med, men genom att sätta upp en noggrann budget och hålla sig till den minimerar du risken för detta.
Många svenska bingosajter erbjuder förutom information på svenska även kundtjänst på svenska. Detta betyder att du kan chatta, tala i telefon eller skicka iväg ett e-mail på svenska och få svar på svenska om du skulle stöta på problem eller har någon fråga. Trots att vi svenskar är bra på engelska känns det ändå oftast som mest bekvämt att kunna få hjälp på svenska.

Begränsar jag mig inte om jag bara spelar svensk bingo?

Du kanske undrar om du inte begränsar dig väldigt mycket genom att bara spela svensk bingo. Om svensk bingo bara består av 75-bollars bingo kanske du ändå föredrar att spela på utländska sajter. Svaret är dock nej. Genom att spela svensk bingo begränsar du dig inte överhuvudtaget. Svenska bingosajter erbjuder inte bara 75-bollars bingo, utan också massor med andra sorters bingo. Du kan även hitta 30-bollars bingo, 80-bollars bingo och 90-bollars bingo på dessa sajter. Förutom dessa olika sorter finns en massa specialvarianter, till exempel speed bingo, mönsterbingo, jackpottbingo, gratisbingo och resebingo. En av de stora fördelarna med att spela bingo på nätet är just att du har så stora valmöjligheter. Om du spelar i en bingohall måste du spela den sorten som spelas för tillfället, men på nätet har du flera sorter tillgängliga samtidigt hela tiden. Att du kan spela bingo gratis är dessutom en extra förmån som naturligtvis inte är möjlig i en vanlig bingohall.

Chattspel på svensk bingo

När du spelar svensk bingo på nätet finns det ofta chattrum kopplade till de olika bingorummen. I de här chattrummen kan du kommunicera med bingovärden och de andra spelarna. Du har möjligheten att tala om väder och vind eller om bingo om du vill. Förutom att bara kommunicera för att det är roligt erbjuder också vissa chattrum speciella chattspel, som är en slags sidospel kopplade till bingospelet som pågår. Det finns massor med olika sådana spel och det kan till exempel handla om följande.

  • Gissa nästa nummer som kommer att ropas ut
  • Gissa nästa två nummer som kommer att ropas ut
  • Gissa fem nummer som kommer att ropas ut någon gång under spelrundan
  • Blackjack – du väljer tre nummer som tillsammans blir 21, till exempel 18, 2 och 1. När du märker att alla dessa tre nummer ropats ut skriver du ”blackjack” i chatten följt av de tre numren.

För att kunna delta i de olika sidospelen behöver du oftast anmäla dig innan och ibland även betala en liten extraavgift. Om du vinner i de här spelen vinner du extrapriser (som kan bestå av kontanter, resor, prylar, bonusar, lojalitetspoäng med mera) förutom att du såklart fortsätter att tävla med dina bingobrickor. Lycka till!